Sådan kan et høringssvar også se ud… Indsendt d. 6. sept 2019.

“Er du ok”?
Var spørgsmålet til min søn, der for 10 år siden lige var startet på Høsterkøb Skole.

Han havde åbenbart gået rundt i skolegården og set trist ud. Og det så læreren, der stillede spørgsmålet. Læreren, som i øvrigt ikke havde min søn i nogle fag og derfor ikke kendte ham.

“Min mor har kræft”, svarede min søn.

Denne korte dialog udviklede sig til et tillidsfuldt forhold mellem min søn og læreren. Sidstnævnte tog sig jævnligt tid til lige at “checke ind” hos drengen, for at se om alt var ok. De drak the sammen, og gik også en tur i ny og næ.

Ingen havde bedt hende om at gøre det. Ingen kunne forvente, at hun skulle gøre det. Vi forældre vidste det ikke engang, før længe efter.

10 år senere går lillebror også på Høsterkøb Skole. Og mor har fået kræft igen.

Lillebror blev født alt for tidligt året inden mor fik kræft første gang, og var igennem det lægerne kalder et “kritisk og kompliceret forløb”. Han blev bl.a. ramt af hjerneblødninger, meningitis og bar vejrtrækningsalarm 24/7 det første år af sit liv.

Lægerne brugte i starten ordet “grøntsag” i samme sætning som “fremtid” i vores samtaler. Gudskelov er grøntsager kun noget vi spiser i dag, men lillebrors start har gjort, at hans opvækst og skolegang har været, og er anderledes end “normale” børn.

På Høsterkøb Skole er vi som familie blevet mødt med forståelse, omsorg, empati og professionalisme i en udstrækning, vi hverken kunne eller burde forvente. Og som vi er dybt taknemmelige og berørte over.

Vi har altid haft en tæt og løbende dialog med vores barns lærere, som sikrer, at han får den bedste mulige skolegang. Og DERFOR trives han. Og DERFOR har vi i dag et velbegrundet håb om, at han – trods sin vanskelige start på livet – alligevel kan få et “normalt liv”. Hvad det så i øvrigt betyder.

Er VI specielle?

Overhovedet ikke!

Får vi særbehandling?

Nej, det tror jeg faktisk ikke, vi gør.

Høsterkøb Skole ER bare speciel. Og vi skylder Høsterkøb Skole rigtig meget.

De mennesker man møder på Høsterkøb Skole er der (som jeg oplever det) fordi de ønsker at være der. Uanset om man er medarbejder eller forældre, er Høsterkøb Skole et positivt tilvalg.

Og det gør en forskel. Mange familier døjer med det ene og andet, og her er det helt uvurderligt at vide, at nogen gør sig ekstremt umage for at sørge for, at ens børn trives bedst muligt.

Jeg har – for nu at være helt ærligt – ikke sat mig nok ind i det økonomiske grundlag der gør, at nogle politikere i Rudersdal Kommune åbenbart synes eller tror, at det giver god mening at slå Sjælsøskolen og Høsterkøb Skole sammen.

Men min sunde fornuft og logiske sans fortæller mig, at ikke alle data er medregnet i politikernes regneark. Høsterkøb Skole er nemlig også en fantastisk arbejdsplads. Hvad sker der med den, hvis beslutningen om sammenlægning føres ud i livet?

Det er håbløst naivt at tro eller forvente, at man bare kan træffe SÅ stor en beslutning UDEN konsekvenser. Jeg er 110% overbevist om, at alle de afledte økonomiske konsekvenser af en eventuelt sammenlægning, vil mere end udligne en eventuel økonomisk gevinst.

Ikke alle beslutninger kan træffes ud fra et regneark. Og ikke alle beslutninger BØR træffes ud fra et regneark.

Så kære politiker.
Tænk dig nu rigtig rigtig godt om…

P.S. Forresten… Den samme lærer som drak the med storebror, checker nu jævnligt ind hos lillebror for at høre om alt er ok.